Warning: reset() expects parameter 1 to be array, null given in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 6 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 7 Warning: reset() expects parameter 1 to be array, null given in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 12 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 13 Новини
 
Начало / Новини / Анкета: "Научна мобилност - възприятия, мотивация и опит"
Новини
6.3.2017
Анкета: "Научна мобилност - възприятия, мотивация и опит"

Уважаеми Колеги,

Европейската комисия е посветила усилията си на каузата да доведе представителите на бизнеса и на академичния сектор по-близо едни до други като по този начин допринесе за създаването на Съюза за иновации и съответно за запазването на силата и жизнеността на европейската икономика.

Мрежата EURAXESS е финансирана от Европейската комисия, като една от нейните цели е да разработи практически решения, посредством които да бъдат запълнени празнините между бизнеса и академичния сектор.

С цел да осигурим възможности за постигането на решения, които отговарят на потребностите на работодателите, бихме искали да Ви зададем няколко въпроса за Вашите възприятия, мотивация и опит, свързани с мобилността на учените между академичния и неакадемичния сектори.

Вашата обратна връзка е много важна за подпомагането на бъдещото развитие на дейностите на EURAXESS в областта на взаимодействието между бизнеса и академичния сектор. Затова най-учтиво Ви каним да попълните въпросника до 17 март 2017 г. Също така се чувствайте свободни да препратите адресите, посочени по-долу, на Ваши колеги или други контактни лица, работещи било в или извън академичния сектор, до които проучванията биха могли да се отнасят.

Проучването за изследователите, които в момента работят в академичния сектор, е достъпно на следния адрес.

Проучването за изследователите, които в момента работят извън академичния сектор е достъпно на следния адрес.

Попълването на въпросниците и за двете проучвания отнема около 10 минути.

EURAXESS е европейска мрежа, създадена от Европейската комисия в академичните среди, чиято цел е да подкрепя мобилността на международния изследователски талант към и във Европа, както и неговата мобилност в различните сектор (междусекторна мобилност).

Повече информация за мрежата EURAXESS можете да откриете на адрес: www.euraxess.ec.europa.eu.

В случай, че имате каквито и да е въпроси по отношение на мрежата EURAXESS или на въпросника, чувствайте се поканени да се обърнете към мен.

С най-добри пожелания,
Фани Колева, асистент по проекта

18 януари 2017
Анна Загорска е носителят на докторантската стипендия на Финансова група Карол за 2017г.

14 октомври 2016
организирана от Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”, Биологически факултет

6 октомври 2016
Целта е да бъде подкрепен млад талантлив учен, със значим принос в своята научна област и интересен проект, с практическо приложение.

21 юли 2016
9 март 2017 г., Софийски университет Св. Климент Охридски (СУ),Театър „Алма Алтер“
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria