Начало / Новини / Конкурс за участие в международната конференция за млади журналисти
Новини
18.12.2019
Конкурс за участие в международната конференция за млади журналисти
Future News Worldwide 2020

Международната конференция Future News Worldwide ще събере в Лондон 100 млади журналисти от цял свят

Младите журналисти от България могат да кандидатстват за участие в глобалната програма на Британски съвет Future News Worldwide. Програмата е изградена около двудневна годишна конференция, която през 2020 година ще се проведе в сградата Sky Central в Лондон на 14 и 15 юли, с подкрепата на водещи медийни организации като Reuters, Google News Initiative, Facebook и UK Schools of Journalism.

Конференцията предлага на младите хора, които се интересуват от журналистика, възможност да придобият практически и редакционни умения, както и да се срещнат със световни лидери в областта на медиите. Разходите по участието на всички одобрени кандидати, включително пътуването до Лондон и обратно, се покриват от Британски съвет.

Изданието на Future News Worldwide през 2020 година ще събере в Лондон 100 млади журналисти от целия свят за два интензивни дни на презентации и обучения. Паралелно с програмата от практически уъркшопи, делегатите ще имат възможност за контакти с други млади или утвърдени журналисти, за да изградят трайни връзки между следващото поколение лидери в областта на медиите.

Ето какво сподели Теодора Александрова, която бе сред участниците на миналогодишната конференция в Лондон: "Future News Worldwide 2019 не беше просто една среща, в която се запознах със световни журналисти и научих нещо от тях. Тази конференция отвори очите и ума ми да контактувам с хора от цял свят, да споделяме приликите и разликите в професията, да си помагаме и да се окуражаваме. Излязох от зоната си на комфорт, като бях на непознато място сред куп непознати хора. Тези хора се оказаха невероятни. И определено нямам търпение да се видя отново с тях."

Future News Worldwide е партньорска програма на Британски съвет и някои от водещите в света медийни организации: Google News Initiative, Reuters, The Herald, Facebook, STV. Тя има за цел да подпомогне младите хора да създадат глобални връзки и да развият своите журналистически умения.

Програмата е отворена за студенти на възраст между 18 и 25 години от всяка специалност, както и за тези, които са завършили в рамките на последните 2 години. Кандидатстването става онлайн чрез сайта www.britishcouncil.org/future-news-worldwide, а крайният срок е 14 февруари 2020 година.

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Лина Георгиева
Британски съвет

T +359 2 9 42 43 88
M +359 888 50 12 11 lina.georgieva@britishcouncil.bg www.britishcouncil.bg

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката

9 юли 2020
за престой на високо научно ниво в рамките на един месец, на докторанти, на млади научни работници и на утвърдени преподаватели и изследователи.

2 юли 2020
Катедра „Правни и хуманитарни науки“ към Стопанския факултет на Технически Университет-София ви кани на поредния теоретичен семинар, 20 – 21 октомври 2020 г.

17 юни 2020
Стипендии за български докторанти, учени и творци през 2021-2022
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria