Начало / Новини / Стипендии за български докторанти, учени и творци през 2021-2022
Новини
17.6.2020
Стипендии за български докторанти, учени и творци през 2021-2022

През 2020 г. Швейцарското посолство в България и Център за академични изследвания стартират кампанията по разпространение на обявата по-рано от обичайното, за да се даде повече време на потенциалните кандидати да подготвят необходимите документи. Припомняме, че едно от най-важните изисквания пред желаещите да продължат своето обучение или научна работа в Швейцария е да си осигурят подкрепата на учен, базиран в институцията, към която са се насочили. За да улесним този процес, прилагаме и кратък документ с препоръки и съвети по какъв ред да става това.

Информацията по-долу, касаеща общото описание на стипендиите и изискванията за тях, се запазва от минали години. При наличието на интерес и запитване от страна на заинтересовани кандидати ще предоставим пакета с формуляри от миналогодишното издание на конкурса. Той може да служи единствено за ориентация и подготовка. Макар да не очакваме съществени промени във формулярите за конкурса от тази година, фактическото кандидатстване преди изтичането на крайния срок трябва да стане чрез актуалните формуляри за 2020 г., които швейцарското Министерство на образованието ще разпространи през юли 2020 г. и ние ще ви изпратим при заявен по имейл интерес.

Пълната обява можете да видите ТУК.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката

9 юли 2020
за престой на високо научно ниво в рамките на един месец, на докторанти, на млади научни работници и на утвърдени преподаватели и изследователи.

2 юли 2020
Катедра „Правни и хуманитарни науки“ към Стопанския факултет на Технически Университет-София ви кани на поредния теоретичен семинар, 20 – 21 октомври 2020 г.

17 юни 2020
Стипендии за български докторанти, учени и творци през 2021-2022
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria